Proton Persona Radio Wiring Diagram

Big Banner

Expert Proton Persona Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN

Expert Proton Persona Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN

DIY REPAIR YOUR CAR.Diy membaiki kereta anda.: CARA PEMASANGAN - Kenzo 87 cuba tengok link ini. ?Showtopic=93814 siap ada gambar lagi. 1. Kena buka panel atas dulu. 2. Lepas tu buka screw panel atas. 3. Buka screw radio atas four. Buka panel screw tombol air conditioning five. Kopek panel aircon dan ada lagi 2 screw kena buka.

Se även : Briliant Modine Heater Thermostat Wiring Diagram Gas Unit Heater Wiring Diagrams - Wiring Diagram •

Semua radio kereta adalah stereo. Bro amik wayar kanan kuning full tu dan ambil biru belang hitam bermakna tu jadi mono. Jika tuan guna satu speker je dan ambik set kaler je contoh kuning full dan kuning belang hitam pun dikira mono. X reti sgt bab2 susun ayat. Hehe.

,biasanya tarik keluar saja radio tu,kalau ketat mungkin dah kene double aspect tape kot,memang masalah nak cabut radio yang dah kene gam ni,saya pernah kene sekali so kene tolak dari belakang perlahan-lahan sampai double side tu terbuka,owner tu kata untuk mengelakan radio dari dicuri,oh satu lagi gunakan satu besi nipis(biasanya ada dlm kotak radio baru)cungkil kiri dan kanan radio sehingga radio longgar ,maka mudah los angeles anda untuk menarik keluar radio tersebut.

=buka negative beteri terlebih dahulu sebelum memulakan penyambungan wayar supaya litar pintas tidak berlaku. Gunakan test lamp untuk menguji peralatan elektronik kereta anda kerana arus dari mentol check lamp kadang-kadang boleh melebihi 12volt dan akan merosakan peralatan elektronik yang berhampiran.

Bengkarun stated... Salam bro,nak tanya cmne cara pasang double power m,leh x tunjuk cara2 pasang,klu boleh sertakan dengan foto. Salam.. Sy ada skit nk kngsi cara psang double power m,ringkas ja bleh pham kot, kna mula dr player dlu wyar speaker suma msti kna reduce yg tgal pkai suply 12v, acc, ground ja,, blik pda m, 1 m utk mid 1 ag utk woofer, suma msti kna wiring baru.. Cara wiring mla dri btry 12v 2 cable ke m brasingan, floor dri m bleh truh pda skrew kusyen ja, acc ke wyer far off pda plyer, cara psang pre amp sme cam pasang plyer cme wyer acc pre m je cnect kt wyer remot pda plyer, utk wyer speaker dr m, wyer dr m trus ke speaker ja.. Sy pn x thu ape nma wyer yg cucuk 2,, ia dr plyer ke pre m ccuk je kt cd enter.. Pas 2 output rear dr pre m ke m yg pkai speaker.. Dr supwoofer pre m ke m yg pkai woofer.. Dah siap kna da yg pkar l. A. Utk seting.. Lau x pndai bleh rosak pwer m & speaker @ wofer.. Slmat mncoba.. Piece,,, hhuhu.

You may be looking for some ideas below: